Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد اخلاق با اشاره به بخش‌هایی از زندگی حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) گفت: زندگی دختر پیامبر(ص) مملو از معنویت بود و در کنار امور روزانه زندگی همواره عبادت می‌کرد.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: در وصف حضرت فاطمه زهرا(س) کتاب ها و مقالات مختلفی نوشته شده است، حضرت را آنگونه که بود و شایسته است توصیف کردند، اما کمتر کسی با خود تصور می کند که دخت نبی مکرم اسلام نیز، انسانی بود مثل سایر انسان ها، زمانی دختر خانه پدری بود و زمان دیگر همسر و مادر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین وظایف او در مقام همسر یک مرد و مادر فرزندان الگویی است که می تواند در هر دوره مورد توجه باشد.

 

بر آن شدیم با توجه به فرارسیدن ایام سوگواری سیدة النساء العالمین، بخش هایی از سخنرانی حجت الاسلام «ناصر رفیعی» را ارایه کنیم که پیرامون خصلت ها و ویژگی های حضرت زهرا(س) در خانواده است که در ادامه می خوانید:

 

حجت الاسلام «ناصر رفیعی» با بیان اینکه معنویت در خانواده فاطمی یک اصل است، اظهار کرد: این اصلی است که اگر محقق شود محبت، تکریم، گذشت، امانتداری، وفای به عهد و بسیاری دیگر از خصایل پشت سر آن می آید. اصل معنویت یعنی حاکمیت ارزش های دینی در خانواده، یعنی اهمیت دادن خانواده ها به جنبه های غیرمادی یا همان جنبه های معنوی، نماز و عبادت، اگر این اصل در خانواده ها پیاده شود سلامت روان را با خود به همراه می آورد.

 

این استاد اخلاق ادامه داد: اصل معنویت در صورتی که محقق شود، سلامت جسم، سلامت اقتصاد، سلامت اجتماع را به همراه می آورد و بسیار اهمیت دارد که بتوانیم خانواده هایمان را با این ویژگی رشد دهیم، مردم بسیار از بنده سوال می کنند چراکه نگران ترتبیت فرزندان شان هستند، مدام مطرح می کنند که فرزند ما هرچه که سوادش افزایش یافت معنویت در او کمرنگ تر شد، علت این تنزل چیست؟ چه کنیم که این معنویت رشد یابد؟

 

حجت الاسلام رفیعی افزود: معتقدم می شود به سیره حضرت زهرا(س) مراجعه کرد، وقتی حضرت کنار امیرالمومنین علی(ع) نشست، او را این چنین خطاب قرار داد: «یابن عم»، در واقع حضرت با این خطاب به بانوان یاد می دهد که چگونه مردان را صدا بزنند، در اینجا اصل تکریم در خطاب قرار دادن است. حضرت زهرا(س) فرمود: «يَا ابْنَ عَمِّ مَا عَهِدْتَنِي كَاذِبَةً وَ لَا خَائِنَةً وَ لَا خَالَفْتُكَ مُنْذُ عَاشَرْتَنِي فَقَالَ ع مَعَاذَ اللَّهِ أَنْتِ أَعْلَمُ بِاللَّهِ وَ أَبَرُّ وَ أَتْقَى وَ أَكْرَمُ وَ أَشَدُّ خَوْفاً مِنْ اللَّهِ مِنْ أَنْ أُوَبِّخَكِ بِمُخَالَفَتِي». سه چیز در زندگی تو با من نبوده است: «کذب، خیانت، مخالفت».

 

وی در بخش دیگری از مباحث خود گفت: بسیاری از زندگی های خانوادگی که از هم می پاشد، به دلیل سه عامل فوق است، یا شخص به دروغ خود را معرفی کرده و در مورد خودش سخنانی گفته که واقعیت نداشتند، مثلا در مورد پست استخدامی خود دروغ گفته یا زن خود را به گونه ای جلوه داده که در زندگی واقعا چنین نبوده است، یا اینکه خیانت که بسیاری از آمارهای طلاق به همین دلیل است، گاهی یک پیام در تلفن همراه، تصویر در فضای مجازی سبب می شود تا یک زندگی از هم بپاشد آن هم به دلیل بی توجهی زن یا مرد.

 

حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: مساله دیگر مخالفت است، مرد، پادشاه کشور خانه است، خانه و خانواده قائم به اوست، بنابراین زمانی که حضرت زهرا(س) این جملات را به حضرت امیر(ع) فرمود، امیرالمومنین اشک در چشمانش حلقه زد و فرمود: تو و دروغ؟ این خانواده مصداق آیه تطهیر هستند و رجس در آنها نیست. این جملات حضرت زهرا(س) نشان از تواضع حضرت داشت و در واقع حضرت می خواهد به ما بگوید که خانواده هایتان را اینگونه استوار کنید.

 

این استاد اخلاق تصریح کرد: اما در ادامه به بیان حضرت امیر(ع) می پردازیم که چگونه فاطمه زهرا(س) را معرفی کرد. حضرت فرمود: «فَقَالَ مَعَاذَ اللَّهِ أَنْتِ أَعْلَمُ بِاللَّهِ وَ أَبَرُّ وَ أَتْقَى وَ أَكْرَمُ وَ أَشَدُّ خَوْفاً مِنْ اللَّهِ مِنْ أَنْ أُوَبِّخَكِ بِمُخَالَفَتِي». (دختر رسول خدا، خداشناس تر از این حرف ها و متقی تر از این درجات هستی. درجات تو بالاتر از این هاست. تو گرامی هستی نزد خدا و خائف درجات تو بالاتر از این هاست که من بخواهم فردای قیامت از تو حساب بکشم و بگویم: چرا با من مخالفت کردی و شأن شما رفیع تر از این حرف هاست که بخواهی من از تو راضی شوم).

 

وی گفت: از این نمونه ها در زندگی حضرت زهرا(س) فراوان است، زمانی که حضرت امیر(ع) به خواستگاری آمدند، نخستین سوال فاطمه زهرا(س) این بود که آیا خدا و پیامبر(ص) راضی هستند؟ نفرمود او چه قدر مال دارد، خانه اش کجاست. این سیره یعنی کانون ازدواج را بر اساس رضایت خداوند پایه گذاری کنید. لذا این چنین است که در این خانه امام حسن(ع)، امام حسین(ع) ترتبیت می شوند. این حاکمیت معنویت در زندگی زهرای مرضیه است. شب عروسی این جمله را بسیاری از افراد می گویند که یک شب است دیگر، همین گونه می شود که در آن یک شب حرام صورت می گیرد و امان از عروس و دامادی که در آن شب نماز را فراموش کنند در حالی که حضرت زهرا(س) وقتی وارد خانه شدند اولین جمله ای که مطرح فرمودند این بود که در این خانه امشب باید عبادت و نماز باشد و مشخص است که مقصودشان از «نعبدالله» عبادت و صلات مستحبی است.

 

این استاد اخلاق اضافه کرد: زهرای مرضیه(س) بخشی از منزل را به محراب اختصاص داده بود، این کار نیکی است که اگر گوشه ای از منزل محراب باشد و یا جایی مشخص برای عبادت وجود داشته باشد. در روایت آمده است که امام حسن مجتبی(ع) فرمود: شب جمعه مادرم را دیدم که تا صبح در محرابش نماز می خواند، بنابراین اگر قرائت قرآن هر شب به منازل ما آمد، اگر تقید به اقامه نماز بود، اگر تقید به خمس بود، اگر لقمه حلال بود زندگی ها نورانی می شود و اخلاق ها اصلاح، این زندگی فاطمه زهرا(س) است که مملو از معنویت است.

 

وی خاطرنشان کرد: یک روز سلمان به منزل حضرت زهرا(س) رفت تا پیامی از پیامبر(ص) را برساند و تعریف می کردکه دیدم بانوی بزرگوار نشسته است در حالی که امام حسن(ع) روی پایش نشسته بود، با یک دست آرد را درست می کرد و قرآن هم می خواند. این یعنی خانه داری، بچه داری و معنویت، چه اشکالی دارد که بانویی در منزل در حال کار دعا بخواند و یا مرد در جایی که فرصت دارد دعا کند، این امر منافاتی با انجام کارها ندارد. این رویکرد سبب می شود معنویت در زندگی شکل بگیرد. معنویت در زندگی زهرای مرضیه(س) با حضرت امیر(ع) این چنین بود.

 

علاقه مندان می توانند فایل صوتی این سخنرانی را از اینجا دریافت کنند.

 

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: سردار سلیمانی شهادت سردار سلیمانی سردار سلیمانی سردار حاج قاسم سلیمانی شهادت سردار قاسم سلیمانی شهادت سردار سلیمانی حاج قاسم سلیمانی مسجد شهادت شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی شهادت حضرت زهرا س ایام فاطمیه سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۹۲۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌

مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: نقش روانشناسان در مراحل زندگی انسان‌ها کاملا مشهود است و بحران ها و حوادث سبب افزایش اختلالات روانی مانند افسردگی، خشونت، خودکشی‌ و غیره می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، فریبا بریمانی مدیرکل بهزیستی مازندران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه روانشناسان در جامعه سالم نقش بسزایی دارند، اظهار داشت: کمک روانشناسان به افراد جامعه برای مهار احساسات و رفتارهای خود و مدیریت رفتارها سبب می‌شود اقشار جامعه زندگی با کیفیت تری داشته باشند.

مدیرکل بهزیستی مازندران از اهداف سازمان بهزیستی را برنامه‌ریزی جهت ارتقا سلامت روان آحاد جامعه بیان و عنوان کرد: 212 مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر استان با ارائه مشاوره تخصصی در حوزه فردی و خانوادگی خدمات ارائه می‌کنند.

وی بیان کرد: مشاوران روانشناسی در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، مشاوره تحصیلی، ازدواج، ارتقاء توانمندی معنوی ورود می‌کنند و به شهروندان خدمات ارائه می‌دهند.

بریمانی خدمات مشاوره حضوری را بخش دیگری از اقدامات روانشناسانه دانست و گفت: 166301 نفر سال گذشته با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی از متخصصین خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی مازندران خدمات روانشناختی و ارتقای سلامت روان به صورت تلفنی را بخش دیگری از اقدامات در مراکز مشاوره اعلام کرد و افزود: در یک سال اخیر  194568 نفر در تماس با خط 1480 "صدای مشاور"، خواستار برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینه کودک و نوجوان، فردی و خانوادگی، مشاوره شغلی و تحصیلی، مشاوره قبل از ازدواج، توانایی تصمیم گیری صحیح و تقویت مهارت  زندگی شدند.

بریمانی با تاکید بر اینکه به تقویت مهارت  بین فردی نیاز داریم گفت: با مشاوره تلفنی موضوعات مختلف دریافت و خدمات مشاوره ارائه شد.

مدیرکل بهزیستی مازندران به ارائه آموزش به بیش از هشت هزار و 300 نفر از جوانان در آستانه ازدواج در سال گذشته اشاره کرد و افزود: مشاوره قبل ازدواج در پیشگیری از جدایی و طلاق زوجین نقش دارد و با آموزش پیش از ازدواج توانمندی فردی در انتخاب همسر افزایش می‌یابد.

وی تشکیل خانواده موفق جهت ثبات خانواده در کارگاه‌ها و جلسات آموزشی پیش از ازدواج را موثر در تحکیم خانواده عنوان کرد.

بریمانی تاکید کرد: سال گذشته 14099 زوج مازندرانی جهت افزایش استحکام روابط زوجین در کلاس‌های آموزشی و مشاوره حین ازدواج شرکت داشتند.

مدیرکل بهزیستی مازندران ارتقای سلامت روانشناختی زوجین، تحکیم خانواده، افزایش رضایتمندی زندگی زناشویی را از اهداف برنامه پیشگیرانه سازمان بهزیستی در حوزه خانواده دانست.

 وی گفت: 15411 نفر نیز تاکنون از آموزش زندگی خانواده بهره‌مند شدند و 44099 نفر هم از آموزش‌های مهارت زندگی استفاده کردند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به انتخاب همسر و مقوله مهم ازدواج اظهار کرد: 9680 نفر سال گذشته در مراکز مشاوره استان جهت ازدواج و انتخاب همسر خدمات مشاوره دریافت کردند.

بریمانی مدیرکل بهزیستی مازندران مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی را نیز بخش دیگری از اقدامات بیان کرد و افزود: 46361 زوج سال گذشته در مراکز مشاوره، خدمات مشاوره ای دریافت کردند که بیش از 23 درصد پرونده‌ها منجر به سازش شده است .

وی از دلایل طلاق را عدم مسوولیت پذیری، کمبود مهارت‌های زندگی، خیانت، اعتیاد، دخالت و خشونت عنوان کرد.‌

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات مشاوره ای رایگان در حرم حضرت معصومه(س)
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • شوراها، از مهمترین مظاهر مردمی سازی حکمرانی در نظام مردم سالاری دینی
  • ماجرای مسلمان شدن ژوزه مورایس چه بود؟
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس چه بود؟
  • بهره‌مندی ۳۶۰ هزار نفر از خدمات روانشناختی در مازندران ‌
  • همایش پیاده روی خانوادگی با حضور ۵۰۰ خانواده فریدونشهری
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم